Jeugd Jiu Jitsu

Jiu Jitsu, in de volksmond ook wel zelfverdediging, is een eeuwenoude krijgskunst die stamt uit de Middeleeuwen. De burgers moesten zich kunnen verdedigen tegen de Samurais die wapens mochten dragen.
Jiu Jitsu is bijna een must in deze tijd van zinloos geweld waarbij men dagelijks uit de media moet vernemen dat men wordt bedreigd, geïntimideerd of daadwerkelijk wordt aangevallen. Jiu Jitsu is mogelijk vanaf 10 jaar. In de lessen leert men hoe men moet handelen wanneer zich bedreigende situaties voordoen, men wordt lastiggevallen met woorden, gepest wordt of daadwerkelijk wordt aangevallen.

Men leert zich op de meest uiteenlopende manieren verdedigen op:
• pakkingen
• omvattingen
• trappen en stoten
• gewapende aanvallen

Bij Jiu Jitsu is in principe alles toegestaan, omdat men zich moet verdedigen uit een benarde situatie. De Jiu Jitsuka leert een situatie goed in te schatten en evenredig hiernaar te handelen. Een Jiu Jitsuka is beheerst, straalt een bepaalde rust uit en zal pas in uiterste geval in actie komen.

Kennismakingscursus:
Kosten: 3 keer voor € 13,50.

De kosten voor deze lessen bedragen € 21,50 per maand.
U kunt voor deze les ook de zoetermeerpas gebruiken. Meerder keren per jaar doen de jongens en meisjes examen, waarbij de ouders aanwezig kunnen zijn.

Aanvangstijden
Vrijdag
18.00 uur