50+ Fitness

Speciaal voor deze doelgroep heeft sportschool Denkers meerdere keren per week lessen. Met leeftijdsgenoten kan men verschillende activiteiten volgen zoals:
Fitnesstraining  met apparaten en gewichten of activiteiten in het water.

Het belang van sporten
Iedereen weet dat sporten in welke vorm dan ook belangrijk is voor de gezondheid en fitheid van het lichaam. Door sporten wordt het proces van botontkalking (osteoporose) dat overigens al vanaf het 40ste levensjaar ontstaat afgeremd. Naar mate men ouder wordt is het daarom nog belangrijker het lichaam te trainen. Ook het tegengaan van hart en vaatziekten en het onder controle houden van het gewicht wordt door sporten positief beïnvloed. 

Fitnesstraining
Onder leiding van een gediplomeerd sportinstructeur krijgt u les waarbij gestart wordt met een gezamenlijke Warming-up.Daarna gaat u afwisselend oefeningen doen voor het uithoudingsvermogen (conditie) en oefeningen voor de spieren aan toestellen en apparaten. Speciale aandacht wordt besteed aan  oefeningen zoals opstaan, bukken, in balans blijven en coördinatie om dagelijkse handelingen zo lang mogelijk goed te kunnen blijven uitvoeren. Na afloop worden er stretch- en ontspanningsoefeningen gedaan. U bent een uur op een verantwoorde manier bezig, maar dit alles wel binnen uw eigen mogelijkheden en grenzen. Vooral bij fitnesstraining zijn de bewegingen die u maakt gecontroleerd zodat de kans op blessures minimaal is. Men kan bepaalde spiergroepen ontzien of juist extra trainen.Na afloop is er gelegenheid om samen een kopje koffie te drinken.

Voor de andere 50 + activiteiten verwijzen we u naar de link zwemmen volwassenen ( warmwatergymnastiek, aqua yoga en aquarobics ).

Aanvangstijden
Dinsdag
09.30 uur


Woensdag
10.15 uur


Donderdag
10.30 uur


Vrijdag
10.15 uur
19.00 uur
in de avond e.v.t. met sauna en zwembad